• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Davor Trbuha – predsjednik


Sabor-X-slike-trbi-7

Na XI. Općem Saboru HČSP-a koji je održan 03. prosinca 2016. u Zagrebu za predsjednika stranke izabran je gospodin Davor Trbuha.

Davor Trbuha je poduzetnik, a isto tako je i hrvatski branitelj iz Domovinskog rata.

Uz funkciju predsjednika stranke predsjednik je Županijskog vijeća HČSP-a Zagrebačke županije i podružnice Zaprešić.

Obnašao je i dužnost predsjednika Zdruga hrvatske obrane „Nikola Šubić Zrinski“ braniteljske udruge proizašle iz Domovinskog rata, kao i člana upravnog odbora Koordinacije braniteljskih udruga grada Zagreba i Zagrebačke županije.

U to vrijeme kao čelnik Zdruga bio je aktivist u svim nemilim događajima koji su zadesili našu domovinu od hapšenja naših generala i izručenja Hagu u vidu prosvjeda, prikupljana potpisa za njihovo oslobađanje, prosvjedima protiv procesuiranja hrvatskih branitelja, sudjelovanje na prosvjedima protiv postavljanja dvojezičnih ploča (čirilićnih) u Vukovaru, organizaciji i prikupljanu potpisa za referendum „Ne čirilici u Vukovaru“.Isto tako bio je aktivni član Stožera za obranu Hrvatskog Vukovara od kojeg dobiva i zahvalnicu za svoju aktivnost i doprinos.

Davorov djed Antun Trbuha svojevremeno je bio istaknuti član Čiste stranke prava iz Hrvatskog zagorja (Goljak- klanječki) kao i od Davorovog oca ujaci  Josip i Franjo sinovi Antuna koji su bili časnici u NDH. 

Franjo Trbuha bio je Frankovac i diplomirani teolog.

Uspostavom NDH bio je jedan od vodećih namještenika u poglavnikovom Glavnom ustaškom stanu.Sa užim krugom suradnika  reorganizira  upravni i pravni ustroj vlasti osnivanjem 22 velike župe u NDH.

Josip Trbuha kao i brat bio je Frankovac i diplomirani novinar, kasnije u Poglavnikovom tjelesnom sdrugu, potom časnik u I. stajačem djelatnom sdrugu Ustaške vojnice poznat kao Crna Legija.

Sva trojica su svoje živote dali za uspostavu Nezavisne Države Hrvatske, a mučki su ubijeni od komunističko-partizanske ruke u svibnju 1945.godine na Križnom putu-Bleiburškom polju.

Zbog toga je predsjedniku naše stranke Davoru Trbuhi  prioritet uz svu drugu problematiku sa kojom se domovina nosi od iseljavanja, migranata, demografije, moralne, duhovne i ekonomske krize isto tako i provedba LUSTRACIJE!

Važno je napomenuti i značenje borbe predsjednika stranke Davora Trbuhe za naš sveti hrvatski grb sa prvim poljem bjelim koji je danas predmetom zabrane kao i pozdrav“ Za Dom spremni“ jer je 2012.g. upravo zbog pozdrava Za Dom spremni prilikom pozdrava prisutnih na Bleiburškom polju gdje se odvijala komemoracija za hrvatske žrtve kao i pripadnike njegove obitelji ubijene 15. svibnja 1945.  u Austriji bio uhučen, priveden i prebačen u Klagenfurtski istražni zatvor gdje je proveo tri mjeseca te je dobio zabranu ulaska u Austriju i cijeli Shengenski prostor na pet godina.Samo zato jer je prisutne Hrvatice i Hrvate pozdravio pozdravom Za Dom spremni koji se isto tako koristo i u Domovinskom ratu 1991.-1995. Interesantno onda nikome nije smetao kao niti hrvatski grb sa prvim poljem bjelim.Bitno je napomenuti da je te 2012. godine na vlasti bio SDP, a predsjednik RH bio je Ivo Josipović koji je svoju kampanju vodio riječima „da u Hrvatskoj treba do kraja uništiti ustašu zmiju koja još uvijek gmiže“.Te je godine i prvi puta od nezavisnosti Sabor RH ukinuo sponzorstvo komemoracije održavanja Sv.mise za mučki ubijene Hrvatice i Hrvate na Bleiburškom polju.Sve je to bilo uz blagoslov Zorana Milanovića tadašnjeg predsjednika Vlade RH i današnjeg predsjednika RH.

Upravo se sa tim nemilim događajem Zoran Milanović na televiziji pohvalio u svojem sučeljavanju za predsjednika RH 2019. U prosincu kako je za njegove vladavine 2012. godine prvi puta bio uhapšen „neki mladić“ na Bleiburškom polju jer je kako kaže vikao Za Dom spremni i da je to bilo  zbog dobre suradnje „naših službi“ i austrijske policije.

Bilo je to prvo uhičenje zbog našeg svetog pozdrava po prvi puta uopče i još van teritorija RH.Udba je dobro odadila svoj posao složiti će se mnogi.

Dobro su oni znali tko je taj mladić i zato su mu htjeli prišiti 10. godina zatvora samo zbog pozdrava okarakterizirajući ga nacističkim.

Taj “mladić” bio je kako je izjavio Zoran Milanović sa ponosom možemo reći  naš predsjednik Hrvatske čiste stranke prava Davor Trbuha.

Davor Trbuha 03. prosinca 2016. godine na XI. Općem saboru Hrvatske čiste stranke prava kada je izabran za novog predsjednika stranke odmah nakon zahvale na dobivenom povjerenju sabornicima u svojem izlaganju programa izlaže i obećaje da od Hrvatske čiste stranke prava bude uistinu napravio  čistu stranku prava kako joj govori i samo ime.

Slogan predsjednika HČSP-a Davora Trbuhe je citiramo “HRVATSKA SE MORA VODITI I BRANITI PO NAČELIMA ONIH KOJI SU ZA DOM SPREMNI ILI JE NEĆE BITI“

Istiće da je čisto pravaštvo i borba za hrvatskom nezavisnošću nasljeđe i sveta dužnost koja se izgleda Božjim putem prenosi sa koljena na koljeno i traje dan danas.Hrvatska na veliku žalost niti danas nije samostalna i nezavisna nego je krivom politikom izdaje i uhljebništva te dodvorništva svih do sada vladajićih te antihrvatskih struktura 1. srpnja 2013. godine ponovo  uvedena u novu umjetnu tvorevinu imena Europsku Unija, a prave gazde koje odlučuju o sudbini hrvatskog naroda danas nisu u Beču, Pešti, Beogradu nego u Briselu.Dužnost nam je to ponovo promjeniti!

U svome mandatu koji je još uvijek aktualan predsjednik Hrvatske čiste stranke prava stranku vraća njenom izvornom i čistom pravaštvu po nauku i primjeru Oca domovine dr.Ante Starčevića i dr. Josipa Franka samih osnivača Čiste stranke prava.

-Stranku vraća njenim korjenima te sa ponosom istiće našu slavnu povijest od samih početaka Čiste stranke prava, frankovaca i Ustaškog pokreta što je za nas uistinu svijetla točka povijesti Hrvatske čiste stranke prava.

-Isto tako sa ponosom promovira i ne srami  se našeg pozdrava Za Dom spremni zbog kojeg je kako smo i pisali bio uhićen i procesuiran u Austriji.

-Prdsjednik stranke Davor Trbuha isto tako na prvoj konstatirajućoj sjednici Glavnog stana početkom 2017. donosi odluku i zabranjuje koalicije na Lokalnim i Parlamentarnim izborima te na bilo kojoj razini sa Hrvatskom demokratskom zajednicom (HDZ-om) i njenim satelitima te svim strankama koje nemaju naš zajednički svjetonazor i ideološki se razilazimo. 

-Nakon lokalnih izbora 2017. godine nekolicina podružnica u Splitsko-dalmatinskoj županiji unatoč odluci predsjednika Trbuhe i Glavnog stana te obećanja da ne budu koalirali sa HDZ-om kako bi od predsjednika dobili punomoć za izlazak na izbore rade upravo suprotno koaliraju nepoštivajući odluke koje su donešene te na prevaru iznuđujući punomoć od predsjednika koaliraju sa HDZ-om.Cilj je bio ponovo se četri godine uz HDZ uhljebiti i deskreditirati predsjednika HČSP-a i njegovu dosljednost.

-Nakon još jedne nanešene sramote HČSP-u Trbuha raspušta Županijsko vijeće HČSP-a Splitsko-dalmatinske županije te podružnice Split, Solin i Podstranu kao i sve aktere toga čina na čelu sa Lukom Podrugom te njegovim najbližim suradnicima.

-Ista ta skupina 08. srpnja 2017.g. organizira puč u Splitu te održava nelegalni i nelegitimni Opći sabor u Splitu, a u svrhu rušenja zakonitog i legitimnog predsjednika HČSP-a Davora Trbuhe jer im je svima pomrsio račune te stranku vratio na pravi put kao što je i obećao da od stranke bude napravio uistinu Čistu stranku prava  na oduševljenje svih članova i simpatizera u domovini i iseljeništvu.

Tim činom Trbuha je prekinuo dvadesetgodišnju vladavinu, manipulaciju, destrukciju, omalovažavanje, korupciju, nepotizam, pogodovanje i političku prostituciju unutar HČSP-a. No ljuta i izbačena skupina iz HČSP-a na čelu sa Lukom Podrugom i Mate Bekavcem  potpomognuta i bivšim predsjednikom stranke Josipom Miljkom kojeg je u međuvremenu sud pravomočno osudio za izvlačenje 3,5 milijuna kuna na dvije godine zatvora, s time da je najmanje 10 mjeseci morao provesti iza rešetaka, dok je ostatak kazne od 14 mjeseci uvjetovan petogodišnjim rokom kušnje. No, dodatni uvjet da se kazna ne pretvori u obaveznu jest i to da u trogodišnjem roku mora vratiti 3,5 milijuna kuna, inače će u zatvoru provesti pune dvije godine.

Uglavnom jasno se da isčitati tko su pučisti iz Splita i zašto nisu uspjeli u svojem naumu te je Ministarstvo uprave odbilo njihov zahtjev za priznanjem Općeg sabora u Splitu i tamo izabrano interesno vodstvo jer je nelegalno, nelegitimno i neosnovano.Unatoč odluci Ministarstva uprave podnjeli su tužbu na Upravni sud koja im je krajem 2019. godine isto tako odbijena kao neosnovana. 

Danas je Hrvatska čista stranka prava pod vodstvom Trbuhe dosljedna i uistinu čista, nema dugova, ovrha, radi transparentno i po zakonu RH, ima skroman, ali racionalan buđet, raste iz dana u dan, jača, raste broj županijskih, gradskih i općinskih stranačkih podružnica i povjerenstava, stranka jača i u iseljeništvu, formirana su stranačka pročelništva. Raste Hrvatska starčevićanska mladež HČSP-a, stranka je aktivna i sudjeluje na Izborima Lokalnim, Parlamentarnim, ali NE i na drugim po redu Europarlamentarnim izborima 2019.godine.

Pošto je HČSP bila jedna od največih protivnika ulaska Hrvatske u EU 2013. godine.

Pod vodstvom Josipa Miljka stranka unatoč tome sudjeluje 2014.g. na Europarlamentarnim izborima. Takava kontradiktorna politika za današnjeg predsjednika stranke Davora Trbuhu je nedopustiva i kontradiktorna.

Trbuha odlučuje uz potporu Glavnog stana stranke ne izaći na Europarlamentarne izbore u travnju 2019. godine nego upravo suprotno. Trbuha i njegov HČSP bore se za izlazak Hrvatske iz nametnute nam nove tvorevine Europske unije u kojoj je Hrvatska izgubila svoju samostalnost, svoj suverenitet, a skorim uvađanjem valute Eura umjesto hrvatske Kune gubi i svoj monetarni suverenitet što je nedopustivo i HČSP se tome najviše protivi jer sa tim ćinom Hrvatska bude država samo na papiru i zemljopisnoj karti što danas na veliku žalost ona i je vođena krivom, sluganskom, dodvorničkom i izdajničkom politikom svih do sada vladajućih struktura.

Nadalje HČSP obilježava i komemorira sve značajne hrvatske blagdane, obljetnice, kao i stratišta komunističko srpskih zločina iz vremena Drugog svjetskog rata kao i Domovinskog rata.

Trbuhi i njegovom HČSP-u jedan od največih prioriteta je i borba te pritisak na sve vladajuće do sada provedba Lustracije nad komunističkim zločinima počinjenim po završetku Drugog svjetskog rata.Cilj je Ustavom RH osuditi i zabraniti zločinaćki komunistički režim, njegove simbole, kao i ideologe te izvršitelje istih.

Isto tako treba lustrirati sve one ratne profitere iz vremena Domovinskog rata koji su se u tjeku četničko srpske agresije na Hrvatsku pretvorbom i privatizacijom obogatili te su direktno ili indirektno odgovorni za siromašenje, pustošenje, rasprodaju i pljačkanje hrvatske dok je bjesnio rat. Najviše žalosti da su u to isto vrijeme po ratištima diljem hrvatske mnogi hrvatski sinovi su za nju ginuli i dali svoje mlade živote.

Stoga tim istim i onima koji su im to dozvolili, a bili su na vlasti treba momentalno oduzeti svu imovinu, a njih procesuirati. 

Trbuha 2019. godine unutar stranke osniva i klub žena HČSP-a pod imenom „Irena Javor“

Ozbiljnije je pokrenuta i pravaška akdemija Hrvatske čiste stranke prava dr. Milan pl. Šufllay koja ima za cilj školovati te pravilno naučiti povijest pravaštva, ali isto tako i hrvatsku povijest svoje polaznike.Jasno je da je hrvatska povijest skroz iskivljena i lažno prikazana pogotovo u razdoblju od početka do sredine 20. stoljeća te krivo se percipira od škola osnovnih, srednjih pa čak i na fakultetima.

Polaznici akademije su naše mlade nade koje se školuju za buduće naraštaje političara HČSP-a koji danas sutra budu nastavili njegovati tradiciju, povijest, program i Temeljna načela HČSP-a.

Da bi to sve funkcioniralo potrebna nam je i pomoć dragog Boga bez kojeg nema ništa.

Stoga je uvedeno u program stranke i hodočašće na Marijansko svetište Majci Božjoj Bistričkoj u Mariji Bistrici koje se bude održavalo prvu ili drugu subotu poslje Velike Gospe uz zajedničku molitvu za domovinu na Svetoj misi kao i pobožnost Križnog puta. 

Od svega toga najvažnije je za sam kraj napomenuti da je Hrvatska čista stranka skroz u medijskom mraku.To znaći da je stranka zbog svog jakog i povijesnog uporišta i velikog domoljublja te vječitom borbom za Hrvatskom nezavisnošću te bolji živit hrvatskog naroda prozvana  kao ekstremna desnica od strane komunista, Srba i projugoslavena koji na veliku žalost Hrvatsku nikada nisu željeli, a danas njome ponovo vladaju..Zato je stranka cenzurirana u medijima, novinama, internetskim portalima, sada već i na društvenim mrežama kao i Hrvatskoj radioteleviziji koja bi kao Hrvatska nacionalna televizija trebala biti za sve stranke, a ne uglavnom samo za dvije režimske, a to su HDZ I SDP.

Trbuha poručuje da čisti pravaši nisu nikakvi ekstremni desničari kako nas mnogi etiketiraju mi smo domoljubi, mi smo hrvatski čisti pravaši koji volimo svoju domovinu Hrvatsku, svoju Katoličku vjeru kao i svoj hrvatski narod iznad svega.

Sve su to odluke i promjene koje je uveo predsjednik stranke Davor Trbuha, a podršku u svemu ima i od časnih ljudi u svojm Glavnom stanu HČSP-a među kojima su u velikoj  većini hrvatski dragovoljci i branitelji Domovinskog rata.

Bog i Hrvati! Za Dom spremni!