• Twitter
  • Facebook
  • Feed

DAVOR TRBUHA PREDSJEDNIK HČSP-a: OVO JE APSURD “VIJEĆA ZA SUOČAVANJE S PROŠLOŠĆU”Hrvatice i Hrvati!
Ovih dana svjedoci smo još jednog pokušaja revizije hrvatske povijesti. Tzv. “Vijeće za suočavanje s prošlošću” koje je oformila ova poltronska vlada desnog krila KPH, donijelo je “preporuku” po kojoj se hrvatski pozdrav Za Dom spremni, proglašava  “verba non grata” i protjeruje iz svakodnevnog života u osamu eventualnih komemoracija HOS-a, a zvijezdi petokraki koja je odgovorna prije svega za Križne puteve (Bleiburg, Tezno, Macelj, Hudu jamu, Kočevski Rog, Jazovku)  i da ne nabrajamo dalje, a u novijoj povijesti za Vukovar i Škabrnju daje se  mogućnost korištenja na komunističko-četničkim dernecima u Hrvatskoj sa sjedištem u Kumrovcu.
“Gušavo povjerenstvo” kako ga je nazvao hrvatski intelektualac, podpredsjednik Europske akademije znanosti,umjetnosti i književnosti i jedini živući borac i domoljub iz skupine sa suđenja 1971. godine, Ante Glibota, aludirajući na njegova predsjednika dr. Kusića, donijelo je svoj sud, zahvaljujući prvenstveno članovima poput Goldsteina, koji je cijelo vrijeme svog ambasadorovanja u Parizu na zidu svog ureda držao Titovu sliku.
Uostalom, dr. Tomislav Sunić, jedna od intelektualnih perjanica hrvatske u dijaspori, vidjevši sastav ovog povjerenstva, nazvao ga je “grotesknim”.
Hrvatice i Hrvati!

Pogledajte tko to nama u ovom povjerenstvu kroji sudbinu i povijest.
Uz već spomenutog Kusića koji se otvoreno deklarirao kao protivnik lustracija, tu je prof. Hrvoje Klasić koji i danas studente uči, da su na Bleiburškom polju ubijeni “neprijatelji države”. Njegove stavove podupire još jedan član ovog povjerenstva, Nenad Zakošek, inače predsjednik GONG-a i bivši član UJDI-ja(Udruženja za jugoslavensku demokratsku inicijativu), također profesor na Filozofskom fakultetu. Tu je i Nataša Jovičić, bivša ravnateljica Spomen područja Jasenovac, koja usput budi rečeno, nema ni potrebnu razinu školovanja.
Osim ovih komunističkih kadrova, tu je i Ivo Lučić, kojeg je i sam Josip Jurčević prozvao kao suradnika UDBE, a on to nije nikada demantirao.

Hrvatice i Hrvati!

Hrvatska čista stranka prava, postavlja vam pitanje:
“Tko je ovdje lud? Zar ste stvarno očekivali da će zvijezda petokraka biti izvedena pred sud naroda?”
Uz ovakav sastav “Gušavog povjerenstva”??!
Plenković i njegova svita iz desnog krila komunističke partije Hrvatske, postavili su točno određenu skupinu orojugoslovena, komunističkih perjanica od koje se očekivalo da donesu točno ovakve zaključke, jer njegovim poltronskim stavovima prema EU oni odgovaraju. Obzirom na ovisnost o glasovima SDSS-a i HNS-a, drugo nismo ni očekivali.
Hrvatice i Hrvati!
Dok god budete glasovali za lijevo ili desno krilo komunističke partije (SDP/HDZ), Hrvatska će ostati iza “željezne zavjese”, iako je ona mrtva desetljećima, kao uostalom i jugoslavija, koja živi još samo u mozgovima bivših komunista i njihovih potomaka.
Na kraju, Hrvatice i Hrvati, poslužit ćemo se jednom krilaticom, koja je i danas živa.
“BEZ LUSTRACIJE, NEMA CROATIE!”

Bog i Hrvati! Za Dom spremni!
HČSP