• Twitter
  • Facebook
  • Feed

Dan državnosti zajedno obilježili HSP dr. Ante Starčević, H-rast i HČSPZagreb, 25. lipnja 2011.

Hrvatska čista stranka prava se odazvala pozivu HSP-a dr. Ante Starčević, da zajedno s njima i H-rastom obilježi 20. obljetnicu Dana državnosti RH.

Središnji dio proslave bio je u Zagrebu, dana 25.06.2011. sa početkom u 11,00 h u dvorani zagrebačkog Carting centra u Španskom. U programu proslave zajednički su sudjelovala stranačka vodstva HSP dr. Ante Starčević, H-rasta i HČSP-a. Domaćin je bila Podružnica Trešnjevka-Sjever i predsjednica Podružnice Vlasta Primorac. Nazočnima se u ime H-rasta obratio član Velikog vijeća i predsjednik Udruge „Bl. Alojzije Stepinca“ Krešimir Miletić, u ime HČSP-a predsjednik stranke Josip Miljak a u ime HSP dr. Ante Starčević govorio je Glavni tajnik Pero Ćorić i predsjednica stranke Ruža Tomašić. Prigodni govori imali su istu poveznicu, zajednički na izbore.

Nakon službenog dijela programa vođeni su razgovori na razini sve tri stranke o završetku razgovora oko zajedničkog izlaska na predstojeće parlamentarne izbore, sačinjavanja političke platforme te javno i svečano potpisivanje postignutog. Određen je 05.07.2011. kao radni termin do kada bi trebali biti usklađeni svi detalji a stranke spremne za potpisivanje predizbornog sporazuma. HČSP će još o svemu raspraviti na Glavnom stanu koji se održava 2. srpnja u Splitu i ukoliko GS prihvati koaliciju s HSP dr. Ante Starčević i H-rastom i HČSP će postati sastavnica koalicije.

Uz brojne članove HSP dr. Ante Starčević, H-rasta i HČSP-a u ime HSP dr. Ante Starčević obilježavanju su nazočili članovi Predsjedništva Kristina Čuljak i Josip Raguž, dopredsjednik GV Grada Zagreba Mario Lukačin, predsjednik Podružnice Podsljeme Željko Hrastinski i predsjednik Glavnog stana mr. Željko Širanović. U ime HČSP-a nazočio je Luka Bitunjac i predsjednik stranačke mladeži i član Glavnog stana HČSP-a Frano Čirko.