• Twitter
  • Facebook
  • Feed

ČINIMO ZA HRVATSKU ISTO ŠTO I ŽIDOVI ZA IZRAEL!Piše: Luka Podrug
Nema Hrvatska budućnosti dok ju ne budu vodili oni koji su za nju spremni napraviti sve ono što su Židovi spremni napraviti za Izrael i dok antihrvatstvo ne bude sankcionirano isto kao i antisemitizam.

Imaju li svi rodoljubi danas na svijetu ista prava? Smiju li Hrvati danas voljeti Hrvatsku makar onoliko koliko Jugoslaveni još uvijek javno vole pokojnu Jugoslaviju? Mogu li Hrvati braniti Hrvatsku iskreno, dosljedno i beskompromisno kao što Židovi to činu za Izrael? Imamo li mi pravo bilježiti sve antihrvatske ispade u Domovini i u svijetu i na njih žestoko uzvratiti, tražeći zabrane, progone, kažnjavanje i isprike? Žive li na svijetu jednaki ljudi, narodi i države ili ipak ima jednakijih? Kada će zlo biti zlo bez obzira tko ga je počinio, kada će ljubav i rodoljublje biti pozitivno i poželjno za sve a ne samo za odabrane? Hoće li u nadolazećem svijetu globalizma, u čije magle nas nasilno guraju naše vladajuće guske, napokon zavladati sloboda jednakost i bratstvo i za male narode i tek stvorene države ili je to privilegij velikih?

Uoči tužnog obilježavanja srpskog pokolja u Vukovaru i sjećanja na sve nevine žrtve komunističkog srpskog fašizma, vrijeme je pokazati dostojanstvo i pijetet nevinim žrtvama, stvarnom a ne deklarativnom osudom zločina i zločinaca. Kao što Židovi diljem svijeta osuđuju, zabranjuju i progone svaki antisemitizam, tako i Hrvati moraju reagirati na svaki izraz antihrvatstva. Isto kako Židovi reagiraju na pojavu fašizma moraju i Hrvati na pojavu velikosrpstva i crvenog fašizma. Koliko je Židovima simbol zla svastika, isto toliko je Hrvatima simbol zla crvena zvijezda petokraka, koju treba zabraniti i čiju uporabu treba kažnjavati. Zbog namjerne popustljivosti hrvatskih vlasti svako malo netko u Vukovaru, Kninu, Belom Manastiru ( koji po imenu izgleda još nije u Hrvatskoj), zapali, pokida, pogazi i popljuje hrvatsku zastavu. Kako bi prošao Nijemac koji bi danas sedamdesetak godina nakon zločina zapalio u Izraelu židovsku zastavu? Upravo tako i samo tako mora proći i Srbin koji zapali hrvatsku zastavu.

Nema Hrvatska budućnosti dok je ne budu vodili oni koji su za nju spremni napraviti sve ono što su Židovi spremni napraviti za Izrael i dok antihrvatstvo ne bude sankcionirano isto kao i antisemitizam. Ako ima naroda koji zaslužuje poštovanje radi čuvanja uspomene na svoje žrtve onda su to Židovi. Rijetki su narodi koji su se tako ustrajno borili i koji su toliko propatili za svoju neovisnost kao Hrvati. Sudbina borbe za neovisnost nam je bila vrlo slična, ali današnje ponašanje nam je neshvatljivo obratno. Više nego što oni poštuju svoje žrtve, mi zaboravljamo i ponižavamo svoje. Više nego li oni progone svoje krvnike, mi nagrađujemo svoje. Hrvatske treba prihvatiti Izrael kao uzor i preuzeti od Židova model zaštite nacionalnih interesa. Nasuprot toga u Hrvatskoj se mržnja prema Domovini honorira mjestima u vlasti, u diplomaciji, u medijima, na fakultetima, za što nema primjera u suvremenom svijetu.

Pred nama je tužna obljetnica pada Vukovara. Nakratko će vodeći ljudi države glumiti sućut, dostojanstvo i poštivanje žrtava, dvolično se pokloniti simbolu svih naših kalvarija.

Zašto smo zaboravili žrtve, zašto smo ih izdali, komu smo prepustili Domovinu za koju su oni živote dali?- pitaju se ovih dan hrvatski biskupi iako znaju odgovor. Licemjerni, dvolični nedosljedni, prevrtljivi hrvatski političari godinama varaju branitelje stradalnike, invalide i sve građane glumljenom brigom iskazanom samo protokolarno na dan stravične obljetnice. Već sutra i sve ostalo vrijeme svjesno, sustavno, namjerno, nečasno i za tuđi račun, rastaču sve vrijednosti za koje se deklarativno zalažu na rijetkim obljetnicama koje se u Hrvatskoj još obilježavaju. Vukovar je još uvijek prestrašan zločin u našoj memoriji. Kreatori zla još se ne usuđuju otvoreno ga obezvrijediti, iako se teren za rušenje svetinje Vukovara poodavna priprema. Jedan od simbola četničkog rušenja Vukovara danas je «poštovani» saborski zastupnik u vladajućoj koaliciji s HDZ- om. Možemo li zamisliti Hitlerovog generala u Izraelskom parlamentu ili ustaškog dužnosnika u srpskoj vladi u Beogradu. Naravno da ne možemo. Tako bolestan, morbidan i uvredljiv politički eksperiment je mogući samo u Hrvatskoj i na štetu Hrvatske. Hrvatima se stalno nameće zaborav, sili ih se na potpuni sveobuhvatni i apsolutni oprost krvnicima, ne dopušta im se pravo na sjećanje, niti poštivanje svojih nevinih žrtava. Zbog Vukovara, Škabrnje i Dubrovnika, zbog križnih putova i kalvarija stotina tisuća Hrvata kojima je jedini grijeh bila ljubav prema Hrvatskoj, zbog zaboravljenih nevinih žrtava a nagrađenih i privilegiranih zločinaca, Hrvatsku treba voljeti kao što se voli Izrael, a Hrvati mogu, moraju i smiju činiti za svoj narod sve što i Židovi. Ništa više ali ni ništa manje od toga.

Hrvatski list, 13. studenoga 2008. Luka Podrug